Een handleiding bij peer mediation of leerlingbemiddeling op school
Peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren leren om zelf conflicten aan te pakken. Het is een bouwsteen van een herstelgericht schoolklimaat dat iedereen betrekt en waar iedereen verantwoordelijkheid krijgt. Iedereen wordt uitgenodigd om samen een vangnet te vormen voor elkaar en er dus voor te zorgen dat het risico om geschaad te worden beperkt blijft. Het boek ‘We lossen het zelf wel op! Een handleiding bij peer mediation of leerlingbemiddeling op school’ wil scholen helpen om nog straffer te worden in het oplossen van conflicten en het stimuleren van leerlingbetrokkenheid, hen kennis te laten maken met het project peer mediation en er zelf mee aan de slag te gaan.
Peer mediation is een bouwsteen van een herstelgericht schoolklimaat dat iedereen betrekt en waar iedereen verantwoordelijkheid krijgt.
Sabine Coppens is bemiddelaar en werkzaam in het secundair onderwijs. Ze heeft jarenlang ervaring als leerkracht, leerlingenbegeleider en vertrouwenspersoon. Na haar opleiding tot familiaal en sociaal bemiddelaar, vroeg zij haar erkenning aan en richtte zij mee het Netwerk Onderwijs Mediation (www.onderwijsmediation.be) op. Bemiddeling en herstelgericht werken in het onderwijs in al haar facetten vormt haar voornaamste focus. Via vormingen, trainingen, begeleiding en bemiddelingen in de praktijk wil zij leerlingen, leerkrachten en directies leren bemiddelen en de herstelgerichte visie zo veel mogelijk verspreiden en verankeren.
Wij lossen het zelf op, Sabine Coppens, Politeia Uitgeverij, ISBN 978-2-509-03317-8
Bestel het boek hier.